معرفی حمام چهار فصل اراک
یکی از مکان های دیدنی استان مرکزی و جاذبه های تاریخی مهم شهر اراک، حمام چهار فصل اراک است. این حمام از زیبایی های زیادی برخوردار بوده و معماری شگفت انگیزی دارد. این حمام دارای کاشی کاری های زیبایی بوده و تزئینات منحصر به فردی نیز دارد. در ادامه با جاذبه های بیشتری از این حمام باستانی آشنا میشوید.
در باب این سازه اطلاعات مهمی در دست است. اهمیت این سازه و برکات آن موجب شده بود تا رونق اقتصادی بالایی در این نواحی حاکم باشد. مهمترین حاکمان آن زمان از امیر کبیر گرفته تا مستوفیالممالک به دلیل خوش رفتاری های زیادی که داشتهاند، موجب مهاجرت افراد زیادی به این نواحی شدهاند.
بررسی های سازه حمام چهار فصل
این حمام باستانی از ویژگی های ارزشمندی برخوردار بوده و اهمیت بسیار زیادی دارد. این سازه در واقع یک یادگار مهم از دوران قاجار است. بزرگ ترین حمام تاریخی که ثبت ملی شده است. این سازه دارای اشیای باستانی ارزشمندی بوده و امروزه یک حمام موزه است.
در بخش های داخلی این سازه تزئینات زیبایی را مشاهده میکنید که شامل کاشی کاری ها هستند. گنبد یکپارچه بدون ستون در این سازه نیز جلوهنمایی میکند، این حمام تنها سازه ای است که دارای قسمت های مجزا بوده و هر بخش متعلق به اقلیت های دینی مختلفی است.
بخش هایی از معماری اسلامی که در این سازه میبینید، بسیار ارزشمند هستند. این بنا گنجینه ای شگفت انگیز با ویژگی های منحصر به فرد است. بنای اصلی این حمام متعلق به زمان احمد شاه بوده و در سال های اخیر نیز مرمت سازی های آن انجام شده است.
بررسی تاریخچه حمام چهار فصل اراک
حمام چهار فصل اراک یکی از سازه های مهمی است که در شهر اراک قرار دارد. با توجه به مهاجرتهای عظیمی که در زمان امیرکبیر به دلیل خوش رفتاری به این نواحی انجام میشد، امکاناتی برای مهاجران یهودی در نظر گرفته شد که این حمام بخشی از آن محسوب میشود. ساخت این حمام ۳۸ ماه طول کشیده و تنها حمامی است که برای اقلیتهای مذهبی ساخته شد.
هر یک از بخش های این حمام که میبینید، متعلق به قشر خاصی بوده و در اختیار تجار و بازرگانان قرار داشته است. این حمام به دلیل وجود اقلیت های مذهبی مسیحی و کلیمی یک روز در میان فعالیت داشته و مراسم های مختلفی در آن برگزار میشد. امروزه این حمام با وجود وسایل آن تبدیل به یک موزه شدهاند.
حمام چهار فصل اراک در زمان معاصر
در سال ۱۳۷۳ مرمت هایی بر روی این سازه صورت گرفته است. در سال ۱۳۸۰ نیز مجدد بازسازیهایی بر روی این بنا انجام شد. اشیا باستانی که از دوران قبل از اسلام باقی مانده در این موزه نگهداری میشده اند. این اشیا شامل سکه های دوره تاریخی، لوازم ریسندگی، قلم زنی، ظروف مسی، نسخه خطی و … است.
منبع arga-mag
برگرفته از delgarm